|
Datum: 2007-11-27 |
Varför inte prova något annat än chipsen o ostbågarna som tilltugg till ölen på lördagskvällen. Jag snackar om "Danska Solägg" Valfritt antal ägg kokas i ca 20 minuter beroende på storlek, sen ner o spolas i kallt vatten tills dom är helt kalla Knacka äggen sedan så att dom spricker i skalet men inte går sönder , häll 3 matskedar salt i en liter vatten o lägg i äggen som då suger åt sig saltvattnet o låt ligga ett dygn. Efter att man skalat dom skär man äggen på längden , lyft ur gulan försiktig, blanda lite senap, ättika, olja o tabasco och häll en liten skvätt i hålet , lägg tillbaks gulan (som är blågrå nu) och ät o drick en god pilsner till
Om man byter ut saltlaken efterhand så håller sig äggen 3-4 veckor
Gott ?? -prova-!! |
Källa: RT |
|
|