Slottskällan byter utseende
Datum: 2007-06-30
Under våren och sommaren byter Slottskällan ut etiketterna på alla ölsorter och får ett nytt, elegant utseende.

Slottskällans Bryggeri har sedan starten 1998 profilerat sig som ett kvalitetsbryggeri med ett av Sveriges bredaste sortiment. Etiketterna har avsiktligen skiljt sig från hur en öletikett brukar se ut. Dom har blandat en modern design med bilder som andas tradition och historia. Detta för att dom är ett modernt bryggeri, som tar tillvara på traditionella ölsorter.

Efterhand som bryggeriet har fått fler och fler utmärkelser, och dom även via ölrecensioner fått bekräftat att deras öl håller en hög kvalité på internationell nivå, anser dom att behovet av en etikett som svarar mot kvalitén har ökat. I takt med att ölintresset i landet sprids tack vare den mat- och dryckestrend som pågår, vill fler konsumenter köpa kvalitetsöl. Dessa konsumenter vill dom erbjuda en elegant etikett som gör flaskan snygg att ställa fram på bordet. Dessutom ska etiketten också hjälpa till i valet av öl. Därför har dom lagt in så kallade ”smakklockor” som beskriver ölens fyllighet, sötma och beska. Dom har också i samarbete med sommelieren Michel Jamais tagit fram tips på passande mat att äta till. Dessa förslag finns också med på etiketterna. Målet är att de som köper deras öl ska betrakta ölen på samma sätt som många ser på vin. Det vill säga man väljer sort efter tillfället och maten man äter till.

Deras nya design är framtagen av den mångfaldigt prisbelönte Wilhelm Giesecke, en designer med lång erfarenhet av reklam och varumärken.Dom är övertygade om att Slottskällans nya utseende snabbt kommer att kännas igen av både nya och gamla kunder och att den extra informationen väcker både nyfikenhet och intresse.

Slottskällans Imperial Stout (1355-03) är det första ölet som får en ny etikett. Flaskorna med denna etikett är redan på väg ut i Systembolagets butiker. Därefter följer Slottskällans Pilsner (11437-01) och Slottskällans Vit (1523-01).
Källa: Slottskällans bryggeri (inlagt av RT)

Relaterade Öl och Bryggerier
Slottskällans Imperial Stout
Slottskällans Pilsner
Slottskällans Vit Sommaröl
« Tillbaks till notiser