|
|
|
Samuel Smith Oatmeal Stout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Betygsfördelning
|
|
|
|
0,5 |
1 |
1,5 |
2 |
1
2,5 |
3
3 |
1
3,5 |
5
4 |
4
4,5 |
1
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Expertpanelens omdöme
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Utseende: nästan svart med ett medelstort, ljusbrunt, fluffigt skum Doft: kaffe och mörk choklad samt en trevlig syrlig fruktighet av gröna äpplen (Granny Smith, är Samuel och Granny släkt?) Smak: här finns kaffet och chokladen och alla rostade toner men i en fint mild variant tack vare havren, en fin efterbeska ligger kvar länge
En underbart välbalanserad och mjuk stout när man känner för något lugnare än humlestinna superbeskisar på 90 IBU. |
Förslag på liknande öl: St Peter's Cream Stout |
Provdatum: 2011-07-15 |
Inlagt: 2011-07-15 |
Betyg: 4,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: En stadig stout. Fyllig och kompakt. Visar att en öl inte behöver vara stark eller besk för att vara kraftfull. Fint skum. |
Provdatum: |
Inlagt: 2010-04-22 |
Betyg: 4,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Detta var inge vidare.. mörk o fin, men rätt trist smak. Hade hoppats på mer tyngd i smaken. Men men.. är ju ingen belgare direkt. |
Provdatum: |
Inlagt: 2007-12-13 |
Betyg: 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Trevlig doft som inbjuder till en mysafton. Smaken och doften hänger ihop till en god enhet, inte så ofta det är så. Köp denna Stout. |
Passar bäst till: I soffan med vänner. | Förslag på öltyp: Oatmeal Stout |
Provdatum: 2005-10-27 |
Inlagt: 2005-10-27 |
Betyg: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Kompakt mörker med beige tjockt skum En mjuk o len sötma av havren, med kaffekaraktär o en lång balanserad beska |
Passar bäst till: "Atholl Brose" | Förslag på öltyp: Oatmeal Stout |
Förslag på liknande öl: Jämtlands Oatmeal Porter |
Provdatum: 2003-05-10 |
Inlagt: 2003-05-13 |
Betyg: 4,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Lätt fruktig doft. Päronsoda i både doft och smak. Lätt kropp. |
Provdatum: 2002-12-06 |
Inlagt: 2002-12-13 |
Betyg: 2,5 |
|
|
|
|
|
|
|
Historik
|
|
|
|
|
|
|
2001-01-01: Utgick ur Beställningsprislistan.
|
|
|
|
|
|