|
|
|
Oppigårds Winter Ale 2005
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Betygsfördelning
|
|
|
|
0,5 |
1 |
1,5 |
2 |
2,5 |
2
3 |
9
3,5 |
5
4 |
4,5 |
5 |
|
|
|
|
|
|
Flasktext: Oppigårds Winter Ale är mörkt och välhumlat. Våra ales och stouts bryggs i små satser av golvmältat korn och utvalda humlesorter. Omsorgen i den hantverksmässiga tillverkningen borgar för ett gott öl.
|
|
|
|
|
|
|
Expertpanelens omdöme
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Skummet är fluffigt men lägger sig snabbt och lämnar en tunn yta. Färgen är mörkt röd och ölen är helt kristallklar utan antydan till grumling. Doften drar åt karamell och något kådliknande håll. Ganska ren och klar men återhåller doft. Ölen känns väldigt mjukt. Låg kolsyra och lite kropp som känns. Smakerna är återhållna. Karamell som vilar på en ren beska. Toner som drag torkad frukt. En ren inte alltför hög efterbeska som hänger kvar. |
Förslag på öltyp: Engelsk Strong Ale |
Provdatum: 2006-02-25 |
Inlagt: 2006-02-25 |
Betyg: 3,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Doft: Mörk karamellmalt och fransk kittost! Något fadd. Sockerkaka och tallbarr. Smaken är rund och oljig med torrt avslut. Den rostade malten blandas med toner av citron och lakrits. Sträv, astringent avslutning. |
Förslag på öltyp: Engelsk Strong Ale |
Provdatum: 2005-05-15 |
Inlagt: 2006-01-27 |
Betyg: 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Lätt sötaktig chokladdoft m inslag av färsk blomkål Rödbrun m tendens till skumkrans Maltig m lätt chokladton, rostat bröd o grapefruktbeska Lätt kolsyrad , bra julmatsöl
|
Passar bäst till: Julabordet | Förslag på öltyp: Engelsk Strong Ale |
Provdatum: 2005-11-26 |
Inlagt: 2005-11-27 |
Betyg: 3,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omdöme: Lite sötsur doft med skum som lägger sig. Börjar lite blekt och slutar med lite mer bitter beska. |
Provdatum: 2005-11-26 |
Inlagt: 2005-11-26 |
Betyg: 3 |
|
|
|
|
|
|
|
Historik
|
|
|
|
|
|
|
2005-11-01: Inlagd i databasen
|
2005-11-01: Tillkom i Ordinarie Prislistan.
|
2005-11-16: Ny flasktext
|
2006-01-09: Ny bild
|
2006-03-01: Utgick ur Ordinarie Prislistan.
|
|
|
|
|
|