 |
 |
 |
|
Vichtenaar
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
Betygsfördelning
|
 |
|
|
| |
 0,5 |
 1 |
 1,5 |
1
 2 |
 2,5 |
1
 3 |
 3,5 |
8
 4 |
 4,5 |
 5 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Flasktext: De Vichtenaar is een rood-bruine ale van gemengde gisting en wordt in eikenhouten vaten gerijpt gedurende gemiddeld acht maanden. De zoet-frisse smaak in combinatie met een fruitige toets bekomen door de looistoffen in het eikenhout maken van de Vichtenaar een dorstlesser bij uitstek.
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
Expertpanelens omdöme
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
Omdöme: Rödbrun/koppar. Doft av dadlar med lätt syrlighet. Tunn smak med medelstor syrlighet. Aningen sträv och träig. |
| Provdatum: |
Inlagt: 2009-09-18 |
Betyg: 2 |
|
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
Omdöme: Djupröd med bra skum. Mycket autentisk doft och smak av solmogna körsbär. Som att plocka dem direkt från trädet i trädgårn. Inte så syrlig som många andra krieken/kersen-bier. Bland det bästa jag druckit av de lite sötare körsbärsölen. Kanske att det blir lite för sött i längden. Men gott är det. |
| Passar bäst till: Sommardrink | | Förslag på öltyp: Flamländsk rödöl |
| Provdatum: |
Inlagt: 2006-04-04 |
Betyg: 4 |
|
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
Omdöme: |
| Provdatum: 2004-02-18 |
Inlagt: 2005-02-28 |
Betyg: 4 |
|
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
Omdöme: Fyllig doft av balsamvinäger o ekfat Brun m beiget skum Frisk syrlig smak som av Balsamvinäger när man har den i munnen o sen en florsockerliknande avslutning när man sväljer
Påminner i mycket om "Grevinnan" men sötare eftersmak, gott i små mängder
*Uppdaterad 080223* Lagrad ca 3år har sötman mildrats något och syran har blivit lite kärvare på ett positivt sätt
|
| Passar bäst till: Solmogna jordgubbar | | Förslag på öltyp: Flamländsk rödöl |
| Provdatum: 2005-01-17 |
Inlagt: 2005-01-19 |
Betyg: 4 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
Historik
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
| 2004-04-08: Inlagd i databasen
|
| 2004-04-08: Tillkom i Privatimports sortiment
|
| 2006-03-01: Utgick ur Privatimports sortiment
|
| 2008-02-23: Ny flasktext
|
|
 |
 |
|
|